Kezdőlap

Faragó Béla árvaház

Kedves Érdeklődő!

A következő oldalakon édesanyám írását tanulmányozhatod az árvaházról, ahol élete egy részét töltötte. Hajdani árvaházi társai is szeretnék olvasni dolgozatát. Megpróbáltunk a könyvecske kiadásához pályázaton pénzt szerezni, hiába. Sajnos az interneten megjelenő szövegeket nem lehet olyan szépen megformázni, mint egy könyvet, mégis ezt a megoldást választottuk, mert így mindenki nyomtathat belőle saját példányt.

A következő oldalakat Internet Explorer 7 és Mozilla Firefox 2.0.0.9 böngészőkkel teszteltem. Az életrajzok oldala nálam lefagyasztja az Internet Explorer 6-ot, az oka egyértelműen a böngészőben rejlő programozási hiba. Ezért az Internet Explorert használóknak feltétlenül ajánlott a böngésző legújabb, 7-es verzióra frissítése!

A szöveg végén található képeket úgy állítottam be, hogy Internet Explorer alatt – ahol ez lehetséges – két kép férjen egy oldalra. A nyomtatás előtt a Fájl/Oldalbeállítás menüpontban ajánlatos mind a négy margót 25 mm-re állítani!

A képek minősége sajnos nyomtatásban nem a legjobb, mivel a nyomdai munkára alkalmas minőséget kénytelen voltam lerontani, hogy modemes hozzáféréssel is elviselhető idő alatt le lehessen tölteni.

Egy úr úgy gondolta, hogy ami a miénk, az az övé is, és anélkül, hogy szólt volna nekünk, a saját honlapjának részeként prezentálta édesanyám írását, továbbá felhasználta a honlapján három képünket. Sajnálatos módon a szolgáltató sem a – szerintem – tőle elvárható buzgalommal próbálta az illetőt rászorítani az írott és íratlan szabályok tiszteletben tartására. Így hát szolgáltatót cseréltem, és a képekre kénytelen voltam rátenni a honlap jelzését. Sajnos így nem olyan szépek, de nem láttam más megoldást.

Szeretném mindenkinek felhívni a figyelmét arra, hogy édesanyám írásából – a forrás megjelölésével – szabadon idézhet, de ez nem jelenti azt, hogy az egész művet se szó, se beszéd átveheti! Ugyancsak elvárjuk, hogy aki a képeink közül szeretné valamelyiket felhasználni, jelentkezzen nálunk még a képek felhasználása ELŐTT!

A 2008. május 3-ai emléktábla-avatás képeit a Tár.hu fotótárában tekintheted meg. Rendszerük arra is lehetőséget nyújt, hogy tőlem teljesen függetlenül rendelj a képekből, amelyeket postai úton kapsz meg a Tár.hu-t üzemeltető cégtől.

Ha valamilyen problémád van a megjelenítéssel vagy a nyomtatással, esetleg édesanyámmal szeretnéd felvenni a kapcsolatot, a legegyszerűbb, ha írsz nekem egy levelet.